ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 10’
ΥΛΙΚΑ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες
- 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
- 100 γρ. ροκφόρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.
- Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.