ΜΕΡΙΔΕΣ  5

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 90 ΛΕΠΤΑ

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 500γρ Φασόλια Γίγαντες
  2. 150γρ λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 300γρ γιαούρτι
  5. 1 ξυλαράκι κανέλας
  6. 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα
  7. ½κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
  8. 1 μεγάλο πορτοκαλιΧυμός
  9. 1φλ. ελαιόλαδο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής, ρίχνουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και τους βράζουμε, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Έπειτα από 20 λεπτά, τους στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Ξαναβάζουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Μόλις τα φασόλια βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το ξυλάκι κανέλας, μαζί με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλατόπιπερο και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.