ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 – 6
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:60 – 70 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό κιμάς (από μοσχάρι)
- 100 γρ. Ρύζι Γλασέ Τυρολέζα
- 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
- ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- 3 αυγά (οι κρόκοι μόνο)
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 λεμόνια
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στον κιμά.
- Ρίχνουμε το δυόσμο, το ρύζι και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι.Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό, προσθέτουμε το λάδι και λίγο αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει.
- Μόλις αρχίσει και βράζει, πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε ένα-ένα με προσοχή στο ζωμό που βράζει.
- Μόλις τελειώσουν όλα, βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρύο γάλα.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας.Δένουμε την κρέμα αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά.
- Μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, κουνάμε την κατσαρόλα, για να πάει η κρέμα παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.