ΜΕΡΙΔΕΣ : 6
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ : 15’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500γρ. Οσπριάδα
- 1 ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- Χυμό λεμονιού , από ένα λεμόνι
- 50γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε την οσπριάδα να μουλιάσει από βραδύς για 8-12 ώρες. Αφού την ξεπλύνουμε και την σουρώσουμε τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την οσπριάδα , νερό και αλάτι και την βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35’-45’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αφού η οσπριάδα έχει βράσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα καθαρό μπολ. Κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
- Για τη σος ανακατεύουμε τη μουστάρδα , το μέλι, το χυμό από το φρέσκο λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Αναμειγνύουμε την οσπριάδα με τα λαχανικά και την σος.
- Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Αν επιθυμείτε μπορείτε να πασπαλίσετε και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό ώστε να δώσει μία επιπλέον δροσιά στη σαλάτα σας.