ΜΕΡΙΔΕΣ : 6

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ : 15’

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 500γρ. Οσπριάδα
  2. 1 ντομάτα
  3. 1 αγγούρι
  4. 1 ξερό κρεμμύδι
  5. 1 κόκκινη πιπεριά
  6. 1 κ.σ. μουστάρδα
  7. 1 κ.σ. μέλι
  8. Χυμό λεμονιού , από ένα λεμόνι
  9. 50γρ. ελαιόλαδο
  10. Αλάτι
  11. Πιπέρι
  12. Μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βάζουμε την οσπριάδα να μουλιάσει από βραδύς για 8-12 ώρες. Αφού την ξεπλύνουμε και την σουρώσουμε τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την οσπριάδα , νερό και αλάτι και την βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35’-45’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αφού η οσπριάδα έχει βράσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα καθαρό μπολ. Κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
  3. Για τη σος ανακατεύουμε τη μουστάρδα , το μέλι, το χυμό από το φρέσκο λεμόνι  και το ελαιόλαδο.
  4. Αναμειγνύουμε την οσπριάδα με τα λαχανικά και την σος.
  5. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να πασπαλίσετε και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό ώστε να δώσει μία επιπλέον δροσιά στη σαλάτα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.