ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:60 – 70 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1/4κούπας Ρύζι Μπόνετ Τυρολέζα
  • 1-1/2 κιλό Μέτρια Καλαμάρια
  • 3/4 κούπας Ελαιόλαδο
  • 1/2κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2κούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2κουταλιές σταφίδες (προαιρετικό)
  • 2κουταλιές κουκουνάρια
  • 1/2κούπας Λευκό κρασί
  • 1κούπα Νερό
  • 1κουταλιά χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίστε και πλύντε τα καλαμάρια. Χωρίστε τα πλοκάμια και ψιλοκόψτε τα. Τρυπήστε τα καλαμάρια μ’ ένα σουβλάκι σε μερικά σημεία εδώ κι εκεί. Ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε μέσα σ’ αυτό το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών. Κατεβάστε τα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το ρύζι, τον άνηθο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Γεμίστε τα καλαμάρια ως τη μέση, γιατί στο ψήσιμο, το μεν ρύζι θα φουσκώσει, τα δε καλαμάρια θα μαζέψουν. Κλείστε το άνοιγμα, στερεώνοντάς το με ξύλινες φουρκέτες.
  3. Αν θέλετε, πριν γεμίσετε τα καλαμάρια, βάλτε τα σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό κι ανακατέψτε τα 5′ επάνω σε δυνατή φωτιά, να φύγει το νερό τους, οπότε θα μαζέψουν κι έτσι θα τα γεμίσετε πιο εύκολα, βάζοντας περισσότερη γέμιση, ως τα 2/3.
  4. Αραδιάστε τα γεμιστά καλαμάρια σε πλατιά κατσαρόλα, περιχύστε τα με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετέ τα ελαφρά, γυρίζοντάς τα απ’ όλες τις πλευρές. Περιχύστε τα με το κρασί, προσθέστε το νερό και το χυμό λεμονιού, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
  5. Αν θέλετε, μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Όταν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, τρίψτε στην επιφάνεια λίγο μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετέ τα με φέτες λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.