ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 180 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 500γρ. Ρύζι Νυχάκι Τυρολέζα
- 1 κύβος ζωμός κότας
- Μουστάρδα
- Κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένεται καλά το κοτόπουλο .
- Στη συνέχεια απλώνετε τη μουστάρδα σε όλο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
- Βάζετε το κοτόπουλο στη γάστρα και το αφήνεται στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες του τις πλευρές.
- Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού
- Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο το κοτόπουλο θα προσθέσετε στη γάστρα και το Ρύζι Νυχάκι .
- Θα ανακατέψετε για να απλωθεί το ρύζι και θα ρίξετε το κάρυ και τον κύβο .
- Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να σιγοβράσει και να απορροφηθούν τα υγρά.