ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 250γρ Μαύρα Φασόλια
- 1 φλυτζ. ζωμό κότας
- 150γρ Ρύζι Μπονετ
- 2 φλυτζ. Νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια(προαιρετικά).
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό της κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε