ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60’

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 250γρ Μαύρα Φασόλια
  • 1 φλυτζ. ζωμό κότας
  • 150γρ Ρύζι Μπονετ
  • 2 φλυτζ. Νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια(προαιρετικά).
  2. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό της κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.