ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 45 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 400γρ μπούτι κοτόπουλοχωρίς κόκκαλα
- 1κ.γ πάπρικα
- 1σφηνάκι λευκό κρασί
- 1κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
- 20γρ βούτυρο
- 200γρ Πλιγούρι
- 200ml νερό
- 2κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2κ.σ μαϊντανό ψιλοκκομένο
- 100γρ Τυρί Κρέμα
- φέτα
- αγγούρι
- 70ml ζωμό λαχανικών
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πλιγούρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα και να αρωματιστεί. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε μέσα τα υλικά, 1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
- Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες, σκεπάζουμε με ένα καπάκι αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, τα προσθέτετε στο κουσκούς μαζί με την τομάτα κομμένη σε κυβάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μετά από 10 λεπτά το πλιγούρι μας είναι έτοιμο.
- Σε ένα μίξερ, ανακατεύετε το Τυρί κρέμα με Φέτα και Αγγούρι, μαζί με το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
- Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.
- Συνεχίζετε, προσθέτοντας την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα μαζί με το πλιγούρι, το κοτόπουλο και περιχύνετε με τη σάλτσα.