ΜΕΡΙΔΕΣ  4-6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ  120 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  2. αρκετό ελαιόλαδο
  3. 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  4. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  5. 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
  6. 250 γρ. λουκάνικο πικάντικο
  7. 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  8. 1 φύλλο δάφνης
  9. λίγο δενδρολίβανο
  10. αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζουμε τα ρεβύθια για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμα αλλά να κρατάνε λίγο.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό τους. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα για 7 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα και την σοτάρουμε και αυτή.
  5. Ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης και λίγο δενδρολίβανο.
  8. Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ρεβίθια και προσθέτουμε μισή με μία κούπα νερό.
  9. Ανακατεύουμε μέσα το μισό σπανάκι μέχρι να μαραθεί και αμέσως μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
  10. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.