- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα και σοτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις ζωμό λαχανικών ή κότοπουλου και 850ml νερό ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
- Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο και παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει μια ωραία κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε ζεστό το ριζότο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.