ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 – 30ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 350γρ. Ρύζι Καρολίνα Τυρολέζα
  • 150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 350γρ. Φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 40γρ. Άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
  • 100γρ. Μανιτάρια Πόρτο Μπέλο ή άλλο είδος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40γρ. Ξερό κρεμμύδι
  • 60γρ. Ελαιόλαδο
  • 100γρ. Βούτυρο
  • 1κ.σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100γρ. Κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κύβοι ζωμός κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ξεκινώντας τη συνταγή για Ριζότο με μανιτάρια διαλύουμε τους ζωμούς κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο.
  2. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 100 ml χλιαρό νερό.
  3. Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  4. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια.
  5. Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
  8. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά, ενώ μετά από 7-8 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με τα μουσκεμένα μανιτάρια αφού τα έχουμε πρώτα στραγγίσει καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί κατεβάζουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά. Εάν χρειάζεται προσθέστε επιπλέον ζωμό κότας, το ρύζι δεν πρέπει να είναι στεγνό.
  10. «Δένουμε» με το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  11. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.