ΜΕΡΙΔΕΣ: 5
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 – 30ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 350γρ. Ρύζι Καρολίνα Τυρολέζα
- 150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
- 350γρ. Φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 40γρ. Άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
- 100γρ. Μανιτάρια Πόρτο Μπέλο ή άλλο είδος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40γρ. Ξερό κρεμμύδι
- 60γρ. Ελαιόλαδο
- 100γρ. Βούτυρο
- 1κ.σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100γρ. Κρασί λευκό ξηρό
- 2 κύβοι ζωμός κότας
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεκινώντας τη συνταγή για Ριζότο με μανιτάρια διαλύουμε τους ζωμούς κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο.
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 100 ml χλιαρό νερό.
- Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά, ενώ μετά από 7-8 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με τα μουσκεμένα μανιτάρια αφού τα έχουμε πρώτα στραγγίσει καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί κατεβάζουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά. Εάν χρειάζεται προσθέστε επιπλέον ζωμό κότας, το ρύζι δεν πρέπει να είναι στεγνό.
- «Δένουμε» με το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.