ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- λίγο μαϊντανό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει να μουλιάσουν(προαιρετικά).
- Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό, βάζουμε φρέσκο και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τις πιπεριές, τα αγγουράκια και κόβουμε και το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει.
- Τέλος προσθέτουμε το λαδολέμονο και αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.