ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200γρ Πλιγούρι
- 200γρ. πράσα μόνο το λευκό μέρος
- 6-8κ.σ. ελαιόλαδο
- 50ml λευκό κρασί
- 200ml ζωμό λαχανικών
- 1σκ. σκόρδοκομμένη
- 3κ.σ. κουκουνάρι
- 100γρ. φέτα
- λεμονιχυμό και ξύσμα
- ντομάτες
- ½ μάτσο μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πλιγούρι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα για μερικά λεπτά.
- Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Με το που αρχίζει και βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αδειάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το σκουπίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 μέτριες ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στεγνώνουμε τα υγρά με χαρτί και τις προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο δυόσμο, τη φέτα σε κύβους, το μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αυτόν.
- Ανακατεύουμε καλά και τέλος, προσθέτουμε και το πλιγούρι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.