ΜΕΡΙΔΕΣ  4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 200γρ Πλιγούρι
  2. 200γρ. πράσα μόνο το λευκό μέρος
  3. 6-8κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 50ml λευκό κρασί
  5. 200ml ζωμό λαχανικών
  6. 1σκ. σκόρδοκομμένη
  7. 3κ.σ. κουκουνάρι
  8. 100γρ. φέτα
  9. λεμονιχυμό και ξύσμα
  10. ντομάτες
  11. ½ μάτσο μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πλιγούρι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα για μερικά λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Με το που αρχίζει και βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  5. Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  6. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Αδειάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το σκουπίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  10. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.
  11. Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 μέτριες ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στεγνώνουμε τα υγρά με χαρτί και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  12. Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο δυόσμο, τη φέτα σε κύβους, το μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αυτόν.
  13. Ανακατεύουμε καλά και τέλος, προσθέτουμε και το πλιγούρι.
  14. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.