ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. φακές belug
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμέν
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- ¼ του μάτσου κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 800 ml νερό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ξύδι από λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φακές και τις σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με ξύδι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Έπειτα ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις φακές να σιγοβράσουν για περίπου 25-30 μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Τέλος, μόλις κρυώσουν, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το αγγούρι, τη ντομάτα, το χυμό λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.