ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500γρ Φασόλια Πράσινα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κγ κόλιαντρο
- 2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα φασόλια.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Ενώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα φασόλια, και προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι, ρίγανη, και λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο