ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 35’
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ Στριφτάρι
- 150γρ φρέσκο σπανάκι
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 150γρ Μπέικον
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό. Αφού βράσει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα στριφτάρια να βράσουν. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Παράλληλα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε φέτες να τσιγαριστεί. Μόλις αλλάξει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά ίδια κομμάτια. Αφού σοταριστεί και το κοτόπουλο καλά και πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε το κοτόπουλο και το μπέικον από το τηγάνι και προσθέτουμε το σπανάκι , το ψιλοκομμένο σκόρδο , 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει το σπανάκι προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο με το μπέικον. Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μόλις πάρει πρώτη βράση και πήξει η σάλτσα μας αφαιρούμε τη κατσαρόλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, σερβίρουμε τα στριφτάρια ζεστά.