ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15’
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. Τραχανά Λαχανικών
- 200γρ. Μανιτάρια
- 2 Καρότα (τριμμένα)
- 1 Σέλερι (κλωνάρι, ψιλοκομμένο)
- 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 κουταλάκι Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 φλ. Κρασί Ροζέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι Τσίλι (σε σκόνη)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ζωμό λαχανικών
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το καρότο και τα μανιτάρια. Τέλος συμπληρώνουμε και τον τραχανά, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τσίλι. “Σβήνουμε” με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Όταν το κρασί έχει σχεδόν απορροφηθεί, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.