ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15’

ΥΛΙΚΑ

  1. 250γρ. Τραχανά Λαχανικών
  2. 200γρ. Μανιτάρια
  3. 2 Καρότα (τριμμένα)
  4. 1 Σέλερι (κλωνάρι, ψιλοκομμένο)
  5. 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  6. 1 κουταλάκι Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  7. 1 φλ. Κρασί Ροζέ
  8. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. 1 κουταλάκι Τσίλι (σε σκόνη)
  10. Αλάτι, πιπέρι
  11. 1 ζωμό λαχανικών

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το καρότο και τα μανιτάρια. Τέλος συμπληρώνουμε και τον τραχανά, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τσίλι. “Σβήνουμε” με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Όταν το κρασί έχει σχεδόν απορροφηθεί, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.