ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15’
ΥΛΙΚΑ
- 2,5 φλ. νερό ή γάλα
- 1 φλ. Τραχανά Ξινό
- 50γρ. βούτυρο
- 100γρ. φέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- Λίγο μπούκοβο
- Λίγο αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή γάλα για να βράσετε τον τραχανά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε τον τραχανά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’, να σκάσει ο τραχανάς.
- Τότε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7′-8′, σε μέτρια φωτιά. Ο τραχανάς με φέτα σβήνεται ξύδι.
- Ρίχνουμε καυτή την τηγάνιση μέσα στον τραχανά κι ανακατεύουμε.
- Ο λευκός τραχανάς με φέτα, σερβίρεται σε μπολ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο.