ΜΕΡΙΔΕΣ 2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15’

ΥΛΙΚΑ

  1. 2,5 φλ. νερό ή γάλα
  2. 1 φλ. Τραχανά Ξινό
  3. 50γρ. βούτυρο
  4. 100γρ. φέτα
  5. 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  8. Λίγο μπούκοβο
  9. Λίγο αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή γάλα για να βράσετε τον τραχανά.
  2. Σε μια μικρή  κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’, να σκάσει ο τραχανάς.
  4. Τότε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι.
  6. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7′-8′, σε μέτρια φωτιά. Ο τραχανάς με φέτα σβήνεται ξύδι.
  7. Ρίχνουμε καυτή την τηγάνιση μέσα στον τραχανά κι ανακατεύουμε.
  8. Ο λευκός τραχανάς με φέτα, σερβίρεται σε μπολ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.