ΜΕΡΙΔΕΣ 5
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 40ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500γρ Φακές Ψιλές
- 1/2φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κοφτές κουταλιές ντοματοπελτέ
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
- Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.