ΜΕΡΙΔΕΣ  5

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ  40ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1. 500γρ Φακές Ψιλές
  2. 1/2φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  3. 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  5. 2 καρότα τριμμένα
  6. 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  7. 2 κοφτές κουταλιές ντοματοπελτέ
  8. 2 δαφνόφυλλα
  9. λίγη ρίγανη
  10. αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
  4. Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
  5. Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.