ΜΕΡΙΔΕΣ 3
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2πακέτο Κόκκινες Φακές Τυρολέζα
- Κρεμμύδικαθαρισμένο και κομμένο στα 4
- Καρότακαθαρισμένα και κομμένα στα 2
- Ντομάτακαθαρισμένη και κομμένη στα 4
- 2κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις κόκκινες φακές, τις βράζουμε για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει.
- Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει να βράζει, βάζουμε την φωτιά στο μέτρια και βράζουμε για 30 ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν.
- Οι φακές μας θα αρχίσουν να λιώνουν, αλλά δεν μας πειράζει αφού μετά θα τις περάσουμε από τον μύλο.
- Μόλις περάσει το μισάωρο, περνάμε τις φακές από έναν μύλο ή από το ειδικό μηχάνημα για τις σούπες (ραβδομπλέντερ). Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο μπορείτε να κάνετε την σούπα βελουτέ και μέσα στο multi ή το μπλέντερ.
- Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το ομογενοποιημένο πλέον μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.