ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 50ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Συσκευασία 500γρ Φασόλια (χάντρες) Μπαρμπούνια
  • 3/4 φλιτζάνιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τοματοπελτές
  • 3 φλιτζάνια νερό (για κατσαρόλα) ή 11/2 φλιτζάνια νερό (για χύτρα) ή 2 φλυτζάνια νερό (για τον φούρνο)
  • αλάτι, πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Στην κατσαρόλα: Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 φλιτζάνι νερό με λίγο αλάτι και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το περιεχόμενο της συσκευασίας. Βράζετε για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε την τριφτή ντομάτα, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και τα ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση τα φασολάκια, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 50-55 περίπου λεπτά, μέχρι τα υγρά να εξατμισθούν. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
  2. Στη χύτρα ταχύτητας: Ακολουθείτε την εκτέλεση της συνταγής όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιώντας όμως τη μισή ποσότητα νερού (1 1/2 φλιτζάνια). Σφραγίζουμε τη χύτρα και αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά.
  3. Στον φούρνο: Αδειάζετε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα ταψί. Προσθέτετε την τριφτή ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και αναμειγνύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220 βαθμούς για 80 περίπου λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.