ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300γρ βίδες
- 1 μελιτζάνα σε κύβους
- 1 κολοκύθι σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200ml γάλα καρύδας
- 1 κ.σ πάστα κάρυ ή σκόνη κάρυ
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ σόγια σως (προαιρετικά)
- Λίγος χυμός λεμονιού
- Φρέσκος δυόσμος ή κόλιαντρο
- Αλάτι – Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.
- Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε την πάστα κάρυ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε τις βίδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόγια σως και λίγο λεμόνι.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο ή κόλιαντρο και σερβίρουμε ζεστό.