ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30’

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300γρ παπαρδέλες
  • 300γρ κολοκύθα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 50γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1–2 κ.σ μέλι ή πετιμέζι (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  4. Ρίχνουμε τις παπαρδέλες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα και τα καρύδια.
  5. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο μέλι ή πετιμέζι για ελαφριά γλυκύτητα. Σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.