Το Ρυζί Μπονέτ είναι μακρύκοκκο, προβρασμένο ρύζι με υποκίτρινο χρώμα το οποίο οφείλεται στην ειδική επεξεργασία του καρπού με ατμό, με αποτέλεσμα συστατικά του φλοιού να περνούν και στον κόκκο. Βράζει γρήγορα και παραμένει πάντα σπυρωτό.
Λίγα είναι τα δημητριακά που μπορούν να συγκριθούν με το ρύζι και το ρόλο που παίζει στη διατροφή των ανθρώπων παγκοσμίως. Πέρα, λοιπόν, από την οικονομική τιμή και τις «χορταστικές» ιδιότητές του το ρύζι όλων των ποικιλιών συγκεντρώνει και πολλά ευεργετικά για τον οργανισμό χαρακτηριστικά:
Έχει ελάχιστες θερμίδες, με τα 100γρ. να μας δίνουν μόλις 130 Kcal, καθιστώντας το μια ιδανική διαιτητική τροφή, μια και δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και λιπαρά.
Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, που καθιστούν το ρύζι σημαντική πηγή ενέργειας.
Τα 100γρ. μαγειρεμένου ρυζιού περιέχουν περίπου 2,5γρ. πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας.
Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό, μια και περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β (εκτός απότη Β12), αλλά και βιταμίνη Ε.
Περιέχει σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο, μερικά από τα πιο σημαντικά ανόργανα στοιχεία.
Είναι φτωχό σε νάτριο και δεν επιβαρύνει την αρτηριακή πίεση.
Και μερικά μυστικά για την προετοιμασία του: