ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι σιτάρι
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε κύβους
- 1 πιπεριά σε κύβους
- 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό
- Αλάτι – Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι διάφανα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με καπάκι για 25–30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο. Σερβίρουμε ζεστό.