ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 25’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300γρ κους κους
- 300γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 200γρ άγρια χόρτα (ρόκα, σπανάκι, αγριοράπανα)
- 50γρ φουντούκια χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό λαχανικών
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί ή ζωμό και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το κους κους, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.
- Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον μαϊντανό ή άνηθο. Σερβίρουμε ζεστό.