ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 25’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300γρ κους κους
  • 300γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200γρ άγρια χόρτα (ρόκα, σπανάκι, αγριοράπανα)
  • 50γρ φουντούκια χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί ή ζωμό και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά να μαραθούν.
  5. Ρίχνουμε το κους κους, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.
  6. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον μαϊντανό ή άνηθο. Σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.