ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι σιτάρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι διάφανα.
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό ή νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με καπάκι για 25–30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο. Σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.