ΥΛΙΚΑ

  • Ένα κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου, κομμένο στα δύο
  • 2 ½ φλιτζάνια ρύζι νυχάκι, πλυμένο σε λεπτή σίτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 κ.σ. κοφτή κόκκους λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το κοτόπουλο σε ταψί με καπάκι ή γάστρα. Μπήγετε στο κρέας το σκόρδο, το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με ½ λίτρο καυτό νερό. Το ψήνετε για ¾ της ώρας σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι. Στη συνέχεια ανοίγετε να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές και 10΄πριν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε το ρύζι  και προσθέτετε 4 περίπου φλιτζάνια καυτό πάντα νερό,* απλώνοντας το  στο ταψί, με ξύλινη κουτάλα και  ξανά κλείνετε το καπάκι**. Σε 10-12΄ανοίγετε και θα έχετε το τέλειο πιλάφι. Σερβίρετε το φαγητό, με γιαούρτι και ένα μπουκάλι δροσερό μοσχοφίλερο. Και τα δύο το απογειώνουν!

 

*προσοχή στο νερό, γιατί ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειάζεται λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο

**το ψήσιμο-βράσιμο ρυζιού αλλά και ζυμαρικών, όπως κριθαράκι, χυλοπίτες κ.λ.π., γίνεται τέλειο αν κλείσετε το ταψί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης.